MATA SHARINGAN ITACHI BERGERAK WALLPAPER HD

May 19, 2019 posted by

mata sharingan itachi bergerak

Sasuke turut mengalami keadaan yang sama seperti Itachi apabila dia menggunakan Amaterasu. Selain tahap skil fizikal dan kekkei genkai, Sharingan juga tidak dapat meniru teknik atau jutsu yang bergantung kepada faktor luaran seperti teknik seruan “Kuchiyose” jika mereka tidak memiliki kontrak dengan objek seruan tersebut. Ketika dalam “Babak Pencarian Uchiha”, Hinata dilihat mampu meneliti kesan api hitam daripada teknik Amaterasu dan chakura di sekeliling kawasan tersebut dari jarak sepuluh kilometer. Ia juga adalah tidak mustahil untuk memindahkan Sharingan kepada seseorang yang lain seperti yang berlaku kepada Kakashi Hatake; di mana Kakashi menerima mata Sharingan kiri daripada Obito Uchiha. Walaupun tidak dinyatakan secara nyata, boleh dianggap bahawa semua anggota klan Hyuga memiliki Byakugan.

Name: Tojahn
Format: JPEG, PNG
License: For Personal Use Only
iPhone 5, 5S resolutions 640×1136
iPhone 6, 6S resolutions 750×1334
iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus resolutions 1080×1920
Android Mobiles HD resolutions 360×640, 540×960, 720×1280
Android Mobiles Full HD resolutions 1080×1920
Mobiles HD resolutions 480×800, 768×1280
Mobiles QHD, iPhone X resolutions 1440×2560
HD resolutions 1280×720, 1366×768, 1600×900, 1920×1080, 2560×1440, Original

Madara juga turut memiliki kebolehan yang menyamai teknik Kamui yang dimiliki oleh Kakashi Hatake di mana ianya membolehkan Madara memindahkan sesuatu objek atau hidupan ke suatu tempat dan kemudian menyerunya kembali. Mata Byakugan yang dipindahkan boleh diaktifkan atau dinyahaktofkan dengan kuasa penggunanya dan tidak seperti Sharingan yang sentiasa dalam keadaan aktif sepanjang masa.

Sepertimana Byakugan dan Sharingan, Rinnegan juga membenarkan penggunanya melihat aliran chakura dan itaachi jampi yang tersembunyi. Jutsu yang pertama dinamakan Tsukuyomisejenis genjutsu yang sangat berkuasa yang mampu menyeksa lawannya dalam tempoh yang kelihatan seperti beberapa hari dalam hanya beberapa ketika.

Ruang nama Rencana Perbincangan. Penggunaan Sharingan bagi mereka yang tidak memiliki pendarahan klan Uchiha adalah sangat membazir chakura. Satu tanda mucnul di dahi Kakashi sebelum hilang, dan kemuadian tubuh Kakashi dikuasai. Keupayaan pertama Sharingan adalah ianya dapat digunakan untuk melihat aliran chakura.

  KALIGRAFI LAFADZ ALLAH WALLPAPER

Doujutsu (Naruto)

Kakahsi juga memerlukan mqta yang agak lama apabila menggunakan Sharingan melampaui beban dan kemampuannya. Keupayaan terakhir Sharingan adalah memberikan kesan ilusi yang unik seperti genjutsu yang mempengaruhi pergerakan atau pemikiran seseorang seperti hipnosis melalui perhubungan dengan mata mereka. Sebagai bukti, pernah terjadi wakil daripada Kumogakure melakukan percubaan untuk mendapatkan Byakugan dan bagaimana Kirigakure cuba mempertahankan satu-satunya Byakugan milik Ao yang mereka miliki.

Proses ini tidak hanya mengembalikan daya penglihatan penggunanya, malah akan membolehkan penggunanya memiliki kebolehan yang lebih hebat. Apabila ianya digunakan bersama keupayaan lain Sharingan, ia membolehkan penggunanya meniru atau melakukan mimik setiap pergerakan yang dilakukan oleh musuh walaupun sebelum musuh melakukan pergerakkan tersebut, memperlihatkan seperti pengguna Sharingan tersebut mampu “melihat masa depan”.

Download Gambar Wallpaper Mata Sharingan – Kumpulan Wallpaper

Walaupun Sharingan menggunakan chakura penggunanya ketika dalam keadaan aktif, tahap chakura yang diperlukan ketika mengaktifkan Sharingan adalah tidak ketara serta mereka boleh sentiasa mengaktifkan mata Sharingan tersebut. Seperti yang diketahui, Sharingan hanya dapat diaktifkan di bawah pengalaman “tekanan perasaan” yang dilalui oleh seseorang klan Uchiha.

Ia memilikim kebolehan penglihatan telus, mengganggu funsi asas mata kekkei genkai dan penggunaan partikel chakura yang unik. Kebolehan Byakugan ini menjadi ia suatu objek yang menjadi rebutan oleh banyak perkampungan ninja. Ranmaru memiliki Doujutsu Kekkei Genkai yang menghampiri ciri-ciri Byakugan.

Itachi turut memberitahu Sasuke bahawa dia mahu mengambil mata Sasuke untuk mengembalikan daya penglihatannya dan meningkatkan kuasanya. Teknik tersebut membolehkan Kakashi memindahkan sesuatu objek dari satu dimensi ke satu dimensi yang lain dengan memfokuskan matanya ke arah sasaran.

Madara juga turut memiliki kebolehan untuk menjadikan dirinya suatu objek yang mudah telus dan membolehkannya mengekal sebarang bentuk serangan samada serangan dari sebarang jutsu dan serangan fizikal. Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Diambil daripada ” https: Dengan Pendeta yang sudah lama tiada dan kematian kepada Nagato, tidak ada sebarang pengguna Rinnegan yang masih wujud setakat ini.

  MEWAR RAJPUT WALLPAPER

Mata sasaran yang dikuasai akan bertukar menjadi warna kemerah-merahan.

176 Sharingan (Naruto) Wallpapers

Ranmaru memiliki kebolehan melihat secara telus dinding di pondok kecilnya untuk memerhatikan kawasan luar dan menggunakan genjutsu yang mampu memperdayakan Byakugan. Bagaimanapun, kebolehan ketiga merupakan kebolehan terhebat yang dimiliki oleh Byakugan iaitu kebolehan untuk melihat kepulan chakura dan peredaran sistem chakura dalam tubuh seseorang. Penglihatan Ranmaru juga mampu mengesan musuh dengan mengesan chakura, pergerakan chakura dari jarak yang jauh dan memerhatikan perubahan chakura seseorang individu.

Contoh terbaik adalah taijutsu yang dimiliki oleh Rock Lee. Melalui keupayaan daya meramal ini membenarkan mereka untuk mengumpul data secara terperinci, membaca gerak bibir atau meniru pergerakkan kecil seperti meniru pergerakkan menulis. Ia mengambil bentuk tiga bar panjang yang menjauhi anak matanya. Seseorang pengguna Sharingan mesti memiliki keupayaan atau skil untuk melakukannya.

Itachi Uchiha HD Wallpapers | Background Images – Wallpaper Abyss

Kebolehan yang kedua adalah teknik Amaterasu yang telah diimplankan oleh Itachi sebelum kematiannya ke mata Sasuke.

Keupayaan kedua Sharingan dan dianggap paling penting adalah keupayaan yang membenarkan penggunanya memiliki daya persepsi atau ramalan, membolehkan mereka mengenal pasti genjutsu dan bentuk lain pengunaan chakura walaupun tidak seperti pengguna Byakugan.

Sevagai contoh, Itachi Uchiha sangat mahir dengan kebolehan ini dan dapat membiarkan Sharingan miliknya sentiasa dalam keadaan aktif dan hanya menyahaktifkannya selepas mengenakan Tsukuyomi ke atas Sasuke itaxhi ketika melarikan diri dari JIraiya menggunakan Amaterasu. Kebolehan ini tidak memerlukan penggunanya menggunakan kombinasi ikatan tangan dan ianya boleh digunakan untuk melakukan atau menentang jutsu daripada genjutsu, taijutsu dan ninjutsu.